Skip to main content

KÖPVILLKOR HOS VÅGAR.COM

Välkommen och tack för att Du funderar på att köpa en vägningsprodukt från oss!

Betalning för Privatpersoner
Betalning sker genom Klarna. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 2% + gällande referensränta. OBS! När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning görs kommer du bli underrättad om detta, samt att du får en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller 
e-mail. Leverans sker endast till folkbokförd adress.

Alla köp görs via Klarna. "Dela upp Betalningen" sammanställs på en kontofaktura månadsvis.
Enkelt och smidigt.
Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp.
I kassan väljer du betalningsalternativet dela upp betalningen och önskad typ av delbetalning.
Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt betalningssätt, ex kortbetalning. 

Betalning för Företag

Som företag kan Du välja att handla med Kontokort eller faktura med 30 dagars kredit efter sedvanlig kreditprövning. Du kan handla med de vanligaste kontokorten i vår web-shop. Observera att mottagarens fakturaadress måste överensstämma med kortinnehavarens. Exportorder till vår web-shop kan endast levereras till övriga länder inom Skandinavien (Danmark, Norge, Finland och Island). För dessa länder kan vi tvingas debitera en högre transportkostnad.

Fakturan skickas i pdf alternativt E-faktura. Vill ni ha med ett referensnummer vänlig ange det i raden Övriga meddelanden och orderkommentarer.

Priser
Våra priser i web-shoppen gäller så länge produkten finns där. Priserna visas exklusive moms. Vi reserverar oss för prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget, inköpspriser eller uppenbart felskrivna priser.

Frakt
Fraktavgift 80:- exkl. moms för paket. 
Större vågar som skickas på pall är fraktavgift 600:- exkl. moms.
För större plattformar och vågar som är skrymmande samt utanför pallmått (1200x800mm) offereras fraktpris separat.

Leverans till företag
Generellt sker leveransen med Schenker eller postens företagspaket som lämnas ut före 16.00.

Leverans till privatperson
Till privatpersoner så använder vi av oss Postnord/Schenkers utlämningsservice.

Ej uthämtat paket
Om paket inte hämtats i tid och går i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig minst 400 kr oavsett köpesumma för att täcka våra administrativa kostnader och returfrakt. Betalning skall ske inom femton (15) dagar räknat från fakturadatum.

Observera att "liggtiden" för paket hos Schenker är 14 dagar.

Transportskador
Kontrollera försändelsen när du får den!! Om Du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, måste Du omedelbart anmäla detta till Posten eller transportören. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall Du kontakta oss.

Om du vill ha ett speciellt leveranssätt eller ha din leverans/faktura märkt på något speciellt sätt så ange det vid beställningen. Det finns ett speciellt fält för kommentarer när du är i "kassa-läget". 

GDPR. 
Person/företagsuppgifter lagras i vårt kundregister. Ingen obehörig har tillgång till detta register och uppgifterna lämnas inte ut till andra företag. 

Dina kontaktuppgifter finns registrerade i vårt interna kund- eller leverantörsregister.
Den typ av uppgifter som vi kan ha lagrade är:
• Namn
• E-postadress
• Telefonnummer

Du finns med i vårt register baserat på din yrkesroll och/eller den arbetsgivare/bransch du representerar. Hanteringen av dina kontaktuppgifter baseras på det som i GDPR kallas förlegitimt intresse. Det innebär att B&O Vågar AB (i varje enskilt fall) bedömt att det finns ett ömsesidigt intresse/behov för oss att erbjuda just dig våra produkter och tjänster, hanteringen av personuppgifterna stöds av just denna intresseavvägning.

Vi hoppas att de förtydliganden som vi har gjort gör det enklare för dig att vara kund eller leverantör hos oss på B&O Vågar AB. Om du har ytterligare frågor angående vår hantering av personuppgifter eller vill bli raderad ur vårt interna kundregister, kontakta oss via vårt kontakt formulär.

Order och leveranstid

När du lagt din order hos oss så kommer du att få en orderbekräftelse till din mejl. Leveranstiden är omkring 2-4 arbetsdagar.  Om leveranstiden skiljer sig markant från den tid som står ovan, så återkommer vi via mejl och informerar om det. Då kan du välja att avbeställa ordern eller välja en annan produkt.

Alla varor förblir B&O Vågar AB egendom till full betalning erlagts.

Reklamationer
Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad skall mottagaren eller beställaren kontakta oss (mejla el. ring) och ange ert problem så snart som möjligt, så får du mer hjälp med retur och makulering av faktura. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens kundnummer och fakturanummer måste också anges. Den som returnerar en felaktig vara står för transportrisk, men ej för fraktkostnaden.

Garanti

Garantin gäller 1 år från leveransdatum om inget annat anges. För vågar inom medicinskt bruk är garantin 2 år.

Ångerrätt (gäller för privatpersoner)
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information. Fraktkostnad återbetalas ej. Ej heller optioner som ex. verifiering på produkt.

Du har inte ångerrätt om
Produkten är tillverkad som special/kundanpassad och utanför ordinarie sortiment.

När du utnyttjat din ångerrätt
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Varan ska skickas tillbaka i originalemballage, och vara i samma skick med manual och tillbehör som vid ankomst till dig.